Доставка и връщане

I. ДОСТАВКА

Всички продукти се доставят до всяка точка на територията на България!
Доставката се извършва от куриерска фирма Спиди или Еконт Експрес. Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните продукти. Всички цени са с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Към цената на поръчката се добавя и цена за доставка, като конкретната цена за доставка се уточнява при потвърждаване на поръчката. Изключение правят поръчки над 39 лв., които се доставят безплатно чрез куриерска фирма Спиди до техен офис. NEXTPARS.EU има правото да променя цените обявени в сайта без предварително уведомяване на потребителите. При допуснати технически грешки при публикуване на цените NEXTPARTS.EU има правото да откаже поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя. ТЪРГОВЕЦЪТ се задължава да върне сумата, ако тя е била предварително платена. Сроковете за доставка на поръчани чрез сайта стоки са следните:

За стоки поръчани до 16:00 ч. - 24 часа, считано от деня следващ деня в който е потвърдена поръчката.

За стоки поръчани след 16:00 ч. - 48 часа, считано от деня следващ деня в който е потвърдена поръчката.

II. МЕТОДИ НА ПЛАЩАНЕ

  1. Плащане при доставка (наложен платеж). Всяка пратка се изпраща автоматично с включена опция за преглед.

III. ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТ

Потребителят има право да върне закупен от него продукт от NEXTPARTS.EU в срок от седем работни дни от получаване на доставката, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП. Стоката трябва да е в пълна окомплектовка, в оригиналната си опаковка, със съпровождаща я документация и принадлежности и в добър търговски вид. В този случай Потребителят има право да получи обратно заплатената от него сума за продуктите, поръчани от Сайта. За да бъде върнат, закупеният продукт следва да бъде в изряден търговски вид, без каквито и да било следи от механични и/или други въздействия (удари, пукнатини, драскотини, олющване и др.) и със запазена цялост на опаковката, като върнатата стока следва да е в пълен комплект с придружаващите я принадлежности и документи, ако има такива. Връщането на стоката в такива случаи е за сметка на потребителя.

За да упражни това право на отказ е необходимо Потребителят да се свърже с Търговеца на телефон, посочен в сайта, където е направил поръчката и да предостави номер на поръчката, трите си имена и банкова сметка в Република България, по която да му бъдат преведени платените за приетата поръчка суми. Ако няма банкова сметка следва да посочи три имена и адрес за връщане на платената сума чрез пощенски запис. Потребителят ще бъде информиран за адреса, на който върнатите стоки следва бъдат изпратени заедно с придружаващите го документи и принадлежности.

Всички разходи, извършени от Потребител по повод осъществяване на услугата „Връщане на продукт”, свързани с връщане на закупения продукт включително, но не само стойността на транспортните и/или куриерски разходи, комисионни на банки и всички други разходи извън цената на закупения продукт, остават за сметка на Потребителя. 

Заплатената цена на продукта ще бъде възстановена от сайта в срок от 14 дни по банкова сметка на Потребителя. В случай, че Потребителят няма посочена банкова сметка, заплатената цена за продукта ще бъде възстановена с пощенски запис.

На всеки върнат продукт се прави преглед от Търговеца с оглед установяване на наличието или липсата на предпоставките съгласно настоящите условия.

Прегледът на върнатия от Клиента продукт се извършва от трима служители на търговеца, за което се съставя констативен протокол.

Търговецът отказва да възстанови заплатената цена, в случай че при прегледа на върнатия продукт се установи липса на някое от изискванията съгласно настоящите условия, ако такова е констатирано в констативния протокол. 

Търговецът не поема и не носи каквато и да било отговорност, в случай, че при извършване на услугата „Връщане на продукт” чрез използването на куриерски услуги възникват каквито и да било нарушения на търговският вид и комплекта на продуктите, включително и такива, възникнали в резултат на механични и каквито и да било други въздействия при транспортирането.

IV. ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Личните данни, които сайтът получава, ще бъдат използвани единствено за обслужване на потребителите – приемане и изпълнение на поръчки, доставяне на информация под формата на информационен бюлетин и връзка с потребителите в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката. NEXTPARTS.EU гарантира, че въпросните данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за информационния ни бюлетин, могат да прекратят абонамента си по всяко време.

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки.